מילואימניקים ונכי צה"ל קראו לשוויון בגיוס - בלב בני ברק: "מי יחליף אותנו מתחת לאלונקה?"

ynet - 21/04
בלב העיר החרדית צעדו משרתי מילואים, נכי צה"ל ומשפחות מילואימניקים - וקראו לחוק גיוס שוויוני: "זה לא ניסיון 'לתקוע אצבע בעין' - זה צורך ביטחוני", אמר חגי שנפצע אנוש בקרב על בארי. איתמר שצעד עם קביים אמר: "הם אחים שלי". תושב בני ברק מחה על הצעדה: "הקמתם מדינה - תתמודדו"
משרתי מילואים, נכי צה"ל ומשפחות מילואימניקים צעדו היום (שני) בבני ברק בקריאה לחוק גיוס שוויוני. הצעדה, שיזמו חברי ארגון "כתף אל כתף" שקוראים לחרדים להצטרף אליהם בשירות בצה"ל, עוררה כמה מתחים. אחד התושבים בעיר טען שהיא מתריסה, ואחר קרא: "הקמתם מדינה - תתמודדו איתה".
הצעדה בבני ברק לשוויון בנטל
(צילום: עידו ארז, גל גנות)
4 צפייה בגלריה
הצועדים קיימו שיחות עם תושבי העיר
(צילום: שאול גולן)
4 צפייה בגלריה
(צילום: שאול גולן)
חגי דגן (23), צוער לשעבר בבה"ד 1, שנפצע באורח אנוש מירי בצוואר בקרב על קיבוץ בארי, סיפר ל-ynet כי "חונכתי על המשפט 'בלי חובות אין זכויות'. ככה זה צריך להיות במדינה, הגיוס הוא חובה אזרחית. אני לא יכול לעמוד מהצד כשאני רואה את חברים שלי נשחקים בצבא. יצאתי משירות בעל כורחי אחרי ששילמתי מחיר כבד, ואין מי שיחליף אותי מתחת לאלונקה.
"זה לא ניסיון 'לתקוע אצבע בעין' - זה צורך ביטחוני אמיתי. אני מרגיש שהחובה האזרחית שלי היום היא להשמיע את הקול הזה. אחי יובל הוא מג"ד במילואים ועשה למעלה מ-400 ימים מפרוץ המלחמה. אין מי שיחליף אותו או את החיילים שלו. הוא כבר לא יודע איך לקרוא להם פעם אחר פעם למילואים".
יונתן שלו (22), ממובילי "כתף אל כתף", שירת בסדיר כלוחן במגלן. הוא נפצע במהלך שירותו, ולאחר שהשתקם בחר לחזור לשירות מילואים: "אני חושב שהציבור החרדי לא מבין את התחושות ואת האתגרים הפיזיים והרגשיים שהיינו צריכים לשלם לאורך המלחמה. אנחנו רוצים לשבור את המחסום הזה, הוא נוצר על-ידי הנהגה פוליטית ורוחנית. אנחנו לא קוראים להמרדה, אנחנו באים בלי כעס - רק לחשוף לציבור החרדי את מה שאני והחברים שלי חווינו מאז פרוץ המלחמה. איבדנו אנשים מדהימים, ואנחנו אלה שנשבור את המחסום. בעוד תקופה אני מקווה שנצעד פה איתם יד ביד. אנחנו מדינה אחת, עם אחד", אמר.
גילי כהן, בת 23 שהשתחררה משירות כקצינת חינוך וגויסה לשלושה חודשי מילואים עבור הקמה של יחידה חדשה, סיפרה בצעדה ...
[Short citation of 8% of the original article]
Loading...