בצה"ל החליטו היום (שלישי) שלא להדיח מחיל האוויר את חותמי המכתב שקרא להשבת החטופים משבי חמאס גם במחיר עצירת המלחמה - ולהסתפק בהפסקת שירותם. המשמעות: לא ייפתחו הליכי הדחה ממילואים כנגד החותמים, פרוצדורה סבוכה שבמקרים מסוימים עלולה להגיע גם לזירה המשפטית. בצבא הבהירו כי אחוז המשרתים הפעילים מקרב חותמי המכתב הוא זניח, וכי במקרים "חמורים" אכן תיתכן הדחה.
4 צפייה בגלריה
מסרים מאיימים לצד סבלנות. הרמטכ"ל לצד מפקד חיל האוויר
(צילום: דובר צה"ל)
ההחלטה להודיע לחותמים שלא השתכנעו למשוך את חתימתם על הפסקת שירות המילואים שלהם היא החלטה גמישה יחסית - שתשאיר להם פתח לשוב למילואים באופן מיידי במקרה שיחזרו בהם מהחלטתם לתמוך במכתב. בכך - הם יוכלו לשוב במקרה שצה"ל יידרש שוב ללחימה עצימה במספר זירות במקביל.
אחת הסיבות לכך נוגעת לצורך של החיל באותם משרתים, אומנם כמה עשרות בודדות, אך כאלה שמחזיקים בתפקידי מפתח כמו מפקדי תאי שליטה ואף טייסים. כמו כן, תהליך ההדחה מורכב וכולל שימוע, ובמקרים של קצינים בדרגת אלוף משנה ומעלה דורש גם אישור אישי של מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר.
העובדה שהלחימה בעזה מתנהלת כעת בעצימות נמוכה, שבצפון יש הפסקת אש ושישראל הפסיקה לתקוף בתימן, הן שאפשרו את מרחב הגמישות ביחס למדיניות הצה"לית כלפי אנשי המילואים: מעל לפני השטח נשלחים מסרים תקיפים נגד השימוש הפוליטי בשירות המילואים החשוב ו"אפס סבלנות" כלפי החותמים, ומצד שני לא ממהרים בצבא לשבור את הכלים, כפי שדווח לראשונה ב-ynet בשבוע שעבר.
הליכי הדחה נחשבים לנפיצים יותר ובלתי הפיכים, ולכן הצעדים הללו, בניגוד לרושם שהתקבל, לא ננקטים. בצה"ל גם לוקחים בחשבון את הנוסח "המפולפל" של מכתבי התמיכה: אין בהם קריאה לסרבנות או איום בהפסקת ההתייצבות, ובחלקם אף הצהירו משרתי המילואים כי בכל מ...
[Short citation of 8% of the original article]